samsara zwangerschapsyoga

Bij de samsara zwangerschapsyoga ligt het accent op de hele zwangerschap. De aanstaande moeder en evt. haar partner leren de zwangerschapsperiode, een periode vol veranderingen optimaal beleven. Ze leren contact te maken met het groeiende kind in de baarmoeder. De baby ervaart zijn ouders, en hun warmte en veiligheid.
Zie ook yoga na de zwangerschap

Praktisch
De zwangerschapsyoga heeft doorlopende groepen, dit  houdt in dat zodra er iemand bevallen is er een nieuwe cursist in kan stromen.
De groepen zijn voor vrouwen met de mogelijkheid 1 maal per 3 weken samen met  je partner te komen.
Tijdens de partneravonden komen de volgende onderwerpen aan bod:
1= natuurllijke begeleiding en massage.
2= ontsluiting
3= persen  
Regelmatig organiseert Jannie terugkom dagen voor na de bevalling.

Start
vanaf; ongeveer 18 tot 22 weken zwangerschap. Bij een eerste kindje is ongeveer 14 lessen een mooi aantal om goed voorbereid en toegerust te bevallen. Tijdens vakantieperioden worden er geen lessen gegeven. Er kunnen ongeveer 9 vrouwen; per groep deelnemen.

Lestijden

Maandag
19.15 - 20.30 uur
20.45 - 22.00 uur: Laatste fase stellengroep

Donderdag
19.15 - 20.30 uur
20.45 - 22.00 uur

Vrijdag:
09.30 - 10.45 uur

Kosten
€10,- per les per persoon.
Bij aanvang van de eerste les wordt voor 4 maal contant betaald. Hierna kan de betaling in termijnen, contant of per giro, worden voldaan.

De betaling gaat door ook als je niet aanwezig kunt zijn en loopt door tot je uitgerekende datum of  als je eerder bevalt dan de uitgerekende datum. Er geldt een opzeg termijn van 2 weken.

Adres
Praktijk Jannie de Groot
Lijsterstraat 44
3514 TD Utrecht
06-47440940

info@praktijkjanniedegroot.nl

Beide ouders krijgen dezelfde oefeningen. Voor de aanstaande moeder hebben deze tot doel, het lichaam soepel en ontvankelijk te maken, zodat de baby de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld zo harmonisch mogelijk kan ervaren. Je leert  naar je eigen lichaam te luisteren en er vertrouwen in te hebben. Dit vertrouwen geeft rust in het toeleven naar, en kracht tijdens de bevalling.

Door de lichamelijke oefeningen kan ook de aanstaande vader of partner ervaren wat er in zijn/haar lichaam gebeurt. Vanuit die ervaring en door het observeren van de aanstaande moeder kan hij of zij haar steunen en begeleiden tijdens de zwangerschap en de bevalling. De cursus zwangerschapsyoga wordt zowel gegeven voor (aanstaande) moeders alleen als voor moeders met partner.


Doordat Jannie breed natuurgeneeskundig geschoold is, is dit voor haar een nieuwe kans om de yoga en de natuurgeneeskunde te combineren.