Shiatsu

Wat is shiatsu

Boedhistische monniken brengen in de 6e eeuw de filosofie van acupunctuur over naar Japan.
De Japanners ontdekken, dat de energie in de
meridianen ook goed reageert op massage met de duimen. Zo begint de ontwikkeling van de Shiatsu - massage. Letterlijk betekent Shi-atsu ‘vinger-druk’. Het is een behandelmethode, ook wel acupressuur genoemd,  waarbij men specifieke punten of trajecten van het lichaam masseert, om de  energiebalans te herstellen.

Individuele behandeling

Om iemand effectief te kunnen behandelen is een goede diagnose van essentieel belang. Gestart wordt met een uitgebreid vraaggesprek met de cliënt. Vervolgens kijkt de therapeut naar het gelaat en de tong en voelt de pols om te onderzoeken waar de verstoring van energie zit. Aan de hand van de klachten en de diagnose wordt een bepaalde behandelmethode gekozen. Mogelijkheden zijn acupunctuur, shiatsumassage of speciale eet- en kruidenadviezen. Door de behandeling wordt de energie zodanig gestimuleerd en gestuurd dat deze de gewenste plaats in het lichaam bereikt om herstelprocessen op de juiste wijze te laten verlopen en het evenwicht te herstellen.

Behandelingen worden gegeven aan mannen, vrouwen en kinderen.
Zij kunnen terecht voor:
  • alle pijnklachten
  • maag en darmstoornissen
  • eczeem of allergie
  • orgaangebonden klachten
  • menstruatie en vruchtbaarheidsstoornissen
  • problemen of klachten tijdens en na de zwangerschap of de bevalling
  • astmatische klachten

Eenmalig massage

Shiatsu geeft diepe ontspanning en energie, Dus ook een eenmalige of periodieke massage kan fijn en ondersteunend zijn. Het is mogelijk iemand een uitgebreide massage kado te doen.

Een consult duur ongeveer 1 uur, het eerste consult duurt ongeveer 1 1/2 uur.
Kosten €55 per consult

Jannie is aangeloten bij de beroepsvereniging de NWP, hierdoor worden de consulten door de meeste ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.( zie hiervoor uw polisvoorwaarden)

shiatsu