Acupunctuur

Wat is acupunctuur

De oorsprong van de Traditionele Chinese Genees- kunde (=TCG) ligt ver voor het begin van onze jaartelling. Alles draait hierbij om qi of wel energie. Daarom wordt ook wel van energetische geneeskunde gesproken.

Het lichaam is doordrongen van qi, levensenergie die zorgt voor het totale functioneren van ons lichaam. Deze energie stroomt door banen, de zogenaamde meridianen, naar alle delen van ons lichaam en naar alle organen.
Als de energiebalans verstoord is, word je ziek. Dit kan zich uiten in lichamelijke, emotionele en mentale klachten. Ergens is dan te veel of te weinig energie.

De behandeling

Behandelingen zijn erop gericht de qi weer in evenwicht te brengen. Dat kan door het teveel aan energie af te voeren of het tekort aan te vullen.
Een bekende behandelmethode uit de traditionele geneeskunde is acupunctuur. Op de meridianen be- vinden zich acupunctuurpunten. Bij een acupunctuurbehandeling worden op bepaalde punten naalden gezet om de energie te beïnvloeden. Het is ook mogelijk de energie te beïnvloeden met warmte, kruiden, cuppen en massage. Hiermee stimuleert men het lichaam om zich te herstellen, de energie vrij te laten stromen en het evenwicht te hervinden.

Een consult duur ongeveer 1 uur, het eerste consult duurt ongeveer 1 1/2 uur.
Kosten €55 per consult

Jannie is aangeloten bij de beroepsvereniging de NWP, hierdoor worden de consulten door de meeste ziektekostenverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.( zie hiervoor uw polisvoorwaarden)